Сеќавањата на академик Влада Урошевиќ за скопскиот земјотрес во 1963 (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Интервју со Академик Влада Урошевиќ направено во 2014 година, во кое раскажува за сопствените искуства и доживувања на земјотресот.

За животот во пост-земјотресно Скопје, за рефлексиите од големата катастрофа во литературата и уметноста, за модерната архитектура и пријателството со архитектот Живко Поповски и за она што му се случува на Скопје денес.