Актуелно

НАЈНОВИ РЕЗУЛТАТИ: СДСМ објави победа на локалните избори

На прес конференција од владејачката партија објавија големо водство или победа уште во првиот круг во повеќе општини во Македонија.

Според владејачката партија, имаат извесна победа или водство во прв круг во следните општини: Аеродром, Берово, Битола, Богданци, Босилово, Бутел, Валандово, Вевчани, Велес, Гевгелија, Градско, Дебарца, Делчево, Дојран, Ѓорче Петров, Карпош, Кочани, Крива Паланка, Крушево, Куманово, Лозово, Македонска Каменица, Македонски Брод, Неготино, Ново Село, Охрид, Прилеп, Радовиш, Ресен, Свети Николе, Старо Нагоричане, Струмица, Центар.

СДСМ имаат предност и во Демир Хисар, Кисела Вода, а неизвесно е во Штип, објави на прес конференција Ивана Туфекџиќ од СДСМ.

To Top