СДСМ ќе предлага закон за минимална плата од 12.000 денари


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


СДСМ ќе побара од парламентот зголемување на минималната плата на 12.000 денари со предлог закон кој ќе биде поднесен за разгледување во собранието по формирање на владата.

Од СДСМ велат дека новата влада нема да ја менува политиката на субвенционирање на странски инвеститори, но дека ќе биде