Сакате идеална релација и брак: Ова е идеалната разлика во годините


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Истражувањето кое траеше 13 години на примерок на повеќе од повеќе илјада парови, покажа дека паровите кои се во поблиска разлика во годините, полесно се синхронизираат по прашање на многу животни одлуки, како тоа дали ќе имаат деца и како ќе ги трошат парите.

Резултатите велат дека и мажите, кои се оженети со помлади жени, се незадоволни од своите животи, а дека најнезадоволни се оние кои се оженети со постари жени.

Повторно, од друга страна, помладите жени омажени за постари мажи се назодоволни, додека најсреќни се оние кои се омажени за помлади мажи.

Со оглед на тоа дека рамнотежата во бракот е најважна, т.е. дека обата партнери се подготвени на компромис и да учат еден од друг, идеална е разликата во годините да биде што е можно помала.