Вебкафе

Ролс Ројс произведува „ѕвер“ за водениот сообраќај (фото)

rols1

Компанијата Ролс Ројс објави дека работи на јахта, долга 60 метри за која не е потребна екипа за управување.

Чудото на Ролс Ројс ќе има такви системи, што воопшто нема да е потребно присуство на човекот, кога станува збор за управување.

Компанијата предвидува дека во наредните десет години, ќе ги освои сите самоуправувачки бродови и јахти на океаните.

rols2

„Овие бродови ќе ви пружат поглема сигурност и ќе ви ги намалат трошоците во поглед на екипажот и користењето“ – изјави Бенџамин Торп, еден од менаџерите во Ролс Ројс.

Исто така, самоуправувачките бродови ќе можат да се користат и за воени конфликти и патролирање.

Ролс Ројс планира на јахтата да постави и соларни панели, а со тоа би се намалила потрошувачката на гориво.

To Top