Родната куќа на Лука Модриќ…(фото)


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Лука Модриќ веројатно е најпопуларниот фудбалер на Мундијалот во Русија и главен кандидат за играч на првенството.

Во деновите на Мундијалот, медиумите ги интересираше и неговото минато и условите во кои живеел.

Родната куќа на Модриќ е честа дестинација овие денови на туристите во близина на Задар. Поранешниот дом на ѕвездата на Реал Мадрид е разрушена од војната, но дава јасна слика какво детство имал еден од најголемите фудбалери во овој момент.