Роботи-кучиња се вклучија во борбата против коронавирусот во Сингапур


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Во борбата со КОВИД-19 во Сингапур се вклучија и роботи-кучиња кои патролираат во сингапурскиот парк Бишан-Анг Мо Кио и ги предупредуваат граѓаните за држење социјална дистанца.

Машината, направена од американската компанија „Бостон Динамик“, исто така има камера која евидентира колку е голема толпата во паркот Бишан-Анг Мо Кио.

Исто така, има звучник од кој повремено се слуша порака со која ги предупредува шетачите да ја задржат социјалната дистанца.