Вебкафе

Развојот на модата на очилата за сонце во изминатите 100 години (снимка)

Со децении наназад, очилата за сонце се еден од главните и доминантни модни и корисни детали кои луѓето ги користат во нивното секојдневие.

Од кружните рамки кон почетокот на 20. век, преку пилотските очила во 30-те години од минатиот век , до Џеки Кенеди и нејзините огромни очила од 70-те, модата секако се менувала. Денес, во мода се скоро сите прочуени очила за сонце.

На снимката подолу погледнете како модата на очилата за сонце се менувала во последните 100 години.

Advertisements
To Top