Рашковски и малолетните деца ги замеша во градежниот бизнис

Луксузна хациенда на Скопска Црна Гора, во викенд-населбата Побожје, ќе гради семејството на Драги Рашковски, поранешниот генерален секретар во Владата, сега секретар за мониторинг и поддршка на институциите при реализација на програмите за работа на Владата.

Како што објави Алсат, инвеститори на објектот се две малолетни деца на Рашковски.

Во репортажата на Алсат од терен се опишува дека плацот, на површина од неколку илјади квадрати, е веќе израмнет, дрвјата во околината се исечени и се забележани два багера.

На плацот, според имотниот лист, постоела викенд-куќа од околу 60 квадратни метри, а сега просторот е израмнет. Според проектот, новиот објект би бил над осумстотини квадратни метри нето-површина.

Големиот градежен зафат предвидува објект за домување, базен, фитнес-сала, соба за билјард и разни други погодности.

Рашковски во Побожје поседувал 11 илјади кавадратни метри земјоделско земјиште. Го впишал во анкетниот лист по изборите лани. Но, овој имот го нема во неговиот претходен анкетен лист, кога дојде на функцијата генерален секретар на Владата. Го купил потоа, за речиси 100 илјади евра. Колку заработува, а колку троши, истражува и Антикорупциската комисија.