Ракот убива кога сте уморни од животот, а дијабетес…


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Болестите често се во судир со личноста и душата, затоа постои список на здравствени тегоби кои се поврзани со состојбата на личноста.

Сприритуалистите тврдат дека душата кога пати, тогаш пати и телото. За да го подобрите своето здравје и да откриете некои здравствени тегоби, лечете ја својата душа.

13 болести кои спиритуалистите ги поврзуваат со психолошката состојба на пациентите:

1. Настинка се јавува кога личноста не може да плаче

2. Болка во грлото се јавува кога личноста не може да искаже тага.

3. Стомакот боли кога бесот не успева да излезе надвор

4. Дијабетесот се појавува кога личноста ја мачи осаменост

5.Луѓето се дебелеат кога ги потиштува незадоволство

6. Главоболка се јавува кога растат сомнежи

7. Срцето попушта кога исцрпена е смислата за живот

8. Притисокот во градите се јавува кога ви е гордоста голема

9. Крвниот притисок расте кога ќе ве зароби стравот

10. Неврозата ве парализира кога дивее внатрешното дете

11. Грозница се јавува кога телото ги експлоатира границите на имунитетот

12. Колената болат кога ве „толчи“ гордоста

13. Ракот убива кога личноста ќе се умори од животот