Првиот брајов паметен часовник за слепи лица (видео)


Дерби викенд: Ел Класико, дерби на Италија и битка за Рим! ↓↓↓Јужнокорејската компанија Dot го произведе првиот брајов паметен часовник за слепи лица во светот. Часовникот користи 4 активни динамични брајови ќелии за да прикажува на дисплејот текст од било која мобилна апликација или сервис.

Овој паметен часовник го развиваа три години и првите 140.000 примероци од истиот ќе бидат пуштени во продажба во март.