Прв во хороскопот и се останато: Ако сакате АЛФА МАЖЈАК, ова е вашиот ВИСТИНСКИ ИЗБОР!

Вашето алфа момче, се крие токму зад овој хороскопски знак. Станува збор за Овенот. Тој секогаш мора да биде предводник, а еве каков е во љубовта и сексот и зошто е вистински избор ако барате доминантен маж.

Марс во првото поло му дава на Овенот силна енергија, која секогаш го прави млад во душата, борбен, подвижен, секогаш подготвен на акција со која ги реализира своите цели.

Овде ќе го наведеме примерот на боксерот, Владимир Кличко. Кога ќе го видите во рингот, го чувствувате вистинскиот машки принцип, низ неговата појава и држење. Самото негово влегување во рингот е победа. Секогаш фер спортист, тоа е Кличко, односно Овенот.

Подготвен е да го признае поразот и е фер играч

Овенот е секогаш подготвен да го признае поразот и да пружи рака на подобриот од себе. Подготвен е да направи се за да победи, но за него победата не е победа ако е освоена со валкани потези. Овенот е гладијатор во битка со лав. Најдобрите спортисти, војници и освојувачи се родени токму во овој знак или може да се каже дека Овенот е роден да остави се што сака да замисли.

Верен љубовник

Момчето родено во овој знак има одлична машкост, полн е со енергија, спортист, авантурист, војник и борец и покрај сето тоа и лојален. Обично нема проблеми со килажата, често ќе го препознаете по детските очи, мускулите, намсевката и адреналинот.

Приврзан кон семејството

Во љубовта и семејниот живот исто така се коректни. Многу сакаат деца и кога ќе се оженат, жената им станува центарот на светот. Имаат заљублива природа, полни се со позитивна енергија, а кога Овенот ќе се заљуби, целото соседство тоа го чувствува, бидејќи се во состојба со денови да се дотеруваат.

Исклучокот го потврдува правилото

Овенот е освојувач и може да се случи кога ќе ја освои територијата да продолжи натаму. Никогаш не се откажуваат од својот плен, само можат да прават кратки паузи во своето освојување. Кога ќе го освои пленот, умее да се олади, па веројатно постојано може да биде предизвикуван.