Пронашла вештачки нокт и дрога во колата, па мислела дека сопругот ја изневерува, но…

Кога во автомобилот на својот сопруг нашла вештачки нокт и дрога, сопругата на Муханад Кадур мислела дека сопругот ја изневерува, но вистината криела сосема друга приказна.

Муханад Кадур никако не можел да ја убеди својата жена и да докаже дека нема поим од каде во нивниот автомобил мириса на марихуана и како вештачки женски нокт се нашол во него.

„Мојата жена, како и сите други што би направиле, веднаш почна да испитува од каде е сето тоа и со кого сум бил во автомобилот. Тогаш и самиот почнав да чувствувам мирис на марихуана, а бидејќи ниту јас, ниту било кој друг што се вози во колата не пуши, почнав да се грижам“, вели тој.

Една вечер, додека проверувал дали автомобилот му е заклучен, забележал дека автоматскиот клуч не реагира, што значи дека автомобилот бил заклучен однатре.

„Видов двајца како седат во мојата кола. Бев толку шокиран што ги погледнав и регистарските таблички за да се осигурам дека тоа е мојот автомобил“, додава Муханад.

Објасни дека неговиот автомобил нема класичен клуч, туку се заклучува со помош на сигнал, а тие двајца во автомобилот имале уред кој може да го копира тој сигнал.

„Јас се обидував да ги заклучам внатре, а типката цело време го отклучуваше автомобилот со помош на тој уред. На крајот успеав да ги заклучам и повикав полиција“, раскажува тој.

Кога на местото стигнале дури осуммина полицајци, едноставно ја отклучиле вратата и ги пуштиле надвор, тврди Муханад.

„На полицајците им рекоа дека автомобилот имал отворен прозорец, дека тропале кај соседите, а кога никој не им отворил, наводно влегле во возилото. Типката го сокри уредот од полицијата, а тие едноставно ги пуштија. Тие двајца скитници влегуваа во мојот автомобил, ми ги крадеа работите, го валкаа возилото и пушеа марихуана внатре, а потоа слободно си заминаа од местото“, огорчено коментира тој.

„Еден ден ја сретнав таа жена, помина покрај мене и не сакаше да разговара. Мислам дека станува збор за банда која оперира во источен Лондон. Ми крадеа полначи и очила за сонце од автомобилот, но не ми го украдоа возилото, па се извлекоа преку дупка во законот. Мислам дека не можам да направам ништо за јас и сопругата да се чувствуваме безбедно“, налутено заклучува тој.