Пробај во Кина да поминеш на црвено – ќе си одиш „жива вода“


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


На пешачките премини во Кина веќе се тестира системот кој треба на механички начин да ги спречи пешаците да минуваат на црвено светло. Станува збор за столпчиња кои, кога ќе се обидеш да тргнеш преку пешачки премин на црвено, прават нешто што не е баш пријатно.