Природни убавини, скапи часовници, вкусни чоколада – Швајцарија е раскошна


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Мартина Бисаз секој викенд патува низ Швајцарија и со фото апаратот ги бележи сите убавини на оваа земја. Своите фотографии таа ги објавува на Инстаграм.

18.2.switzerland-pictures1

18.2.switzerland-pictures5

18.2.switzerland-pictures7

Која е првата асоцијација што ја имате кога ќе се спомене Швајцарија? Швајцарското сирење, чоколадото, швајцарските часовници?

18.2.switzerland-pictures10

18.2.switzerland-pictures2

Швајцарија е многу стабилна и економски силна земја, позната како симбол на „совршенства“, складот, хармонијата и уреденоста на државата. На пример, во случај во оваа земја во текот на ноќта да падне обилен снег, жителите можат да очекуваат тој да биде исчистен веќе до осум часот утрината.

18.2.switzerland-pictures6

18.2.switzerland-pictures8

Или пак. автомобилите во Швајцарија секогаш изгледаат како нови, а причината се казните кои им се закануваат на возачите доколку во што пократок рок не го поправат својот автомобил, па макар станувало збор и за обична гребнатинка.

18.2.switzerland-pictures9

18.2.switzerland-pictures3

Што се иднесува до јавниотг превоз, во Швајцарија патникот со еден билет може да мине низ цела земја со различни возила – автобус, воз, брод, жичарница.

18.2.switzerland-pictures4

А кога станува збор за природните убавини, Швајцарија и тука има коњ за трка.