Природен начин да ја заборавите сивата коса засекогаш

Природен начин да ја заборавите сивата коса засекогаш

Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Мажи, жени, млади, стари… сите луѓе имаат едно нешто заедничко: стравот од стареење и сивата коса.

Иако трендовите кои го промовираат прифаќањето на седата коса доминираат во последно време, повеќето луѓе по секоја цена се обидуваат да ја избегнат оваа природна трансформација на косата. Поради оваа причина, секој е подготвен да потроши многу пари за да ја задржи својата природна боја на коса што е можно подолго и да изгледа помладо.

Иако на пазарот има безброј производи кои гарантираат отстранување на седата коса, ова природно, едноставно и економично решение ќе ви помогне да ја сокриете сивата коса.

Потребни ви се само кори од компири и вода во која се варени корите од компирот. Откако ќе зоврие, треба да ја процедите кората од компирот, а со преостанатата вода да ја исплакнете косата после миење со обичен шампон.

Ова е навистина добар трик! Погледнете го следното видео за подетално објаснување за постапката и како реагира водата од кората на компирот на седата коса.