Прилепскиот турнир во мал фудбал влезе во завршница!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Синоќа, возбудливо и крајно неизвесно во преполнетата спортска
сала „Арена Сонце“ каде публиката уживаше во четвртфиналните средби
од традиционалниот светиниколски турнир во мал фудбал во Прилеп.

Во четвртфиналето од турнирот „Св.Никола“ се сретнаа сениорските
екипи на:

Тео-Теа – Центар Рубин и Златко
Фурна златно зрно (Радовиш) – Инфинити
Македонија – Слаткарница Шар
Табако Дисконт Руна Мак – Тосв Транс

Денес, на турнирот во мал фудбал „Св Никола„ 2017, се
полофиналните средби. А, веќе во среда, на 28-ми декември, ќе се одржи
финалето, во кое најдобите четири екипи ќе се борат за вкупниот награден
фонд од 300.000 денари,кој се доделува за освоено прво, второ, трето и
четврто место.

Интересот кај публиката за турнирот е се поголем, бидејќи купените
велзниците учествуваат во наградните игри кои се одржуваат секој вечер, а
сите влезници, пак, учествуваат за добивање на Главната награда – ЛЕД
ТЕЛЕВИЗОР за која извлекувањето ќе биде на 28-ми декември, в среда.

Турнирот во мал фудбал „Св. Никола“ кој се организира по осми пат,
има и хуманитарна цел.Тој, исто така, преставува завршна спортска
манифестација од спортските настани во Прилеп за 2016 година.