Причина поради која секогаш на некои фраери „паѓаат“ згодните девојки

Ако сте мислеле дека жените паѓаат на изглед или пари, изгледа дека не сте биле во право. Најновото истражување покажа дека причина поради која згодните жени паѓаат на некои мажи, би можело да биде должината на прстите.

Истражувачи од Полска направиле истражување и докажале дека мажите кои имаат подолг показалец, често завршуваат со позгодни жени. Во студијата уќествуваа 50 млади мажи во кои биле во долги врски.

„Се покажа дека развојот на мажите има влијание на тоа со каква жена ќе завршат“, пишува Мирор.

Мажите со долг показалец имале 4 пати повеќе шанси да завршат со жени кои имаат бујни гради и танок струк.