ПОДОБРО ОД ТЕРЕТАНА: Овие пози трошат најмногу калории


Три дерби натпревари овој викенд ↓↓↓


Наместо да станувате во шест наутро поради тренинг, разбудете го својот партнер и фрлете се на работа, се во име на трошење на калориите.

Некои пози во сексот се поефикасни од другитер, вклучувајќи ја мисионерската, јавањето… Но, која се истакнува како најдобра.

*Мисионерска – 32 калории/ 15 минути

*Јавачка (таа одозгора) – 63 калории/ 15 минути

*Доги – 40 калории/ 15 минути

*Комбинација од пози – 48 калории/ 15 минути

*Држење на партнерката во воздух – 50 калории/ 15 минути

Можеби никогаш не би претпоставиле, но јавачката поза вклучува најмногу мускули и трошо најмногу калории во 15 минути.

Ако таа во текот на сексот се потпира само на нозете, нејзините бедра и глутеусот работат прекувремено за да ја оддржат рамнотежата.

За дополнително да го засилите интензитетот на вежбите, тој нека ја заземе позата мост.

Така ќе добиете тренинг на целото тело, и тоа обајцата. Ќе работат бицепсите, трицепсите, стомакот и нозете, а тој ќе ужива во погледот.