Пациент во Скопје ја извадил маската за кислород и запалил цигара – веднаш предизвикал пожар во собата


Лига на Шампиони: Нова сезона, нови очекувања! ↓↓↓


Министерството за здравство информира дека вечерва на Клиниката за пулмологија во Скопје пациент, сместен во соба за кислородна поддршка, ја извадил маската преку која примал кислород и запалил цигара.

Поради проток на кислород во собата дошло до пожар и пацинетот се здобил со помали изгореници на лицето и градите. Дежурниот медицински пероснал брзо реагирал, дотокот на кислород навреме бил исклучен со што била спречена експлозија. Од Клиниката случајот e пријавен во полиција, а повредениот пациент кој го предизвикал пожарот нема животозагорзувачки повреди.

Во пожарот нема други повредени, а од болничката соба оштетен е мал дел од подот.