Пакистан собори два индиски авиони од пакистанскиот воздушен простор

Пакистан собори два индиски воени авиони кои навлегле во пакистанскиот воздушен простор, изјавија од пакистанската армија. Еден од авионите паднал на територија контролирана од Пакистан и пилотот бил уапсен.

Пакистан ги соборил двата индиски воени авиони откако тие ја преминале „Линијата на контрола“ (Line of Control – LoC) во Кашмир, објави портпаролот на пакистанската армија, генерал Асиф Гафор на Твитер.

Другиот авион паднал на територија од Кашмир контролирана од Индија.