Паѓа цената на нафтата


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Цената на сурова нафта од марката Брент за испораките во јули во текот на утринското тргување на лондонската берза ICE  падна за 2,8 отсто на 46,63 долaри за барел.Ова е пр  пад на цедната на овој вид нафта од  30 ноември лани.

Барелот нафта од марката ВТИ на лондонската берза падна за 2 отсто, на 44, 55 долари за барел.

Експертите велат дека  овој пад е предизвикан од очекувањата за презаситеност на пазарот поради зголемувањето на производството во САД.