Вебкафе

Овој е најскапо продадениот модел на Хонда Цивик „на старо“

Овој примерок на Цивик не е баш обичен, бидејќи станува збор за купе верзија што беше вообичаена во Америка. На аукција автомобилот доби 36 понуди, а на крајот постигна цена од неверојатни 50.000 долари преку Bring-A-Trailer. Како нова, чинеше нешто помалку од 18.000 долари.

Тајната е во тоа што автомобилот е произведен во 2000 година и до денес не успеа да помине ниту 10.000 км. Има поминато само 9010 км.

Уште повеќе, тоа е моторот што го прослави Цивик. Атмосферски 1.6 бензински мотор (B16A2) дава дури 160 КС и до 150 Nm, и се врти над 8000 / мин без никакви проблеми.

Новиот сопственик не го крие задоволството од купувањето, па затоа, меѓу другото, вели: „На Америка тоа и треба. Ако возењето на овој автомобил е половина од битката за победа на аукцијата, тогаш тоа е вистинската работа”.

To Top