Научна реалност

Овие пловечки „нешта“ сите ги имаме во очите – дали знаете што се?

Овие пловечки „црвчиња“, кои сите можете да си ги забележите дека ги имате ако се загледате нагоре во небото, се всушност составени делови од ткиво, купчиња на протеини, или црвени крвни клетки во внатрешноста на окото. Ние ги гледаме, бидејќи нив ги создаваат сенките на мрежницата.

Advertisements
To Top