Живот

Оваа храна ви помага да имате подобар сон

Истражувачите од Универзитетот во Колумбија утврдиле дека храната што изобилува со хранливи влакна го продолжува траењето на длабокиот сон.

Од друга страна, поголемото консумирање на шеќери и заштитени масти во текот на денот придонесува за чести будења во текот на ноќта.

Особено треба да се обрне внимание на последниот оброк во денот – избегнувајте да јадење непосредно пред да спиете и по секоја цена избегнувајте храна богата со масти и десерти.

Advertisements
To Top