Откриено е кои мажи се најпривлечни за жените

Научниците истражувале за тоа кои мажи се најпривлечни за жените и дошле до заклучок дека најдобро поминуваат оние најснажните.

Докторот Аерон Шел вели дека за жените најпривлечни се оние кои изгледаат снажно во гониот дел од телото, односно маши со широки рамена.

„Психолозите тврдат дека жените при бирање на партнер во обзир ја земаат генетските квалитети и способности затоа што во обизр влегуваат нивните потомци“, вели Шел.

„Една клучна компонента кај човековата способност е да може да се бори со горниот дел од телото“, вели Шел.

За време на истражувањето научниците на жените им покажале слики со машки тела и ги прашале за тоа кои им се најатрактивни. Се покажало дека можно е да погодат колку некој маж ќе им биде привлечен на жените. Во студијата учествувале 150 жени и ниедна од нив не преферирала слаби мажи.

А многу други истражувања велат дека за жените се важни и психичките карактеристики, како смислата за хумор и слично.