OПЕРСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ – оперски солисти од Националната опера и балет ќе гостуваат во Прилеп


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


На 26 октомври (среда) во НУЦК Марко Цепенков – Прилеп ќе се одржи ОПЕРСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ на солистите при Националната опера и балет, со почеток од 20 часот.

Настапуваат: Павлина Н. Ѓеорѓиева, Елена Голомеова, Невен Силјановски, Катерина Стојановска, Соња Пендовска – Мадевска и Александар Стефановски. Уметнички соработник (пијано): Јанинка Невчева.

Влезот на концертот е слободен. Концертот е поддржан од Министерството за култура на Р. Македонија.