Охридско езеро и Скопје, 1934 година – снимки од Југословенската кинотека


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Југословенската кинотека почна да објавува свои архивски снимки и материјали на YouTube. Можете да замислите со колкав обем располагаат, кога досега се стигнати до некаде пред Втора светска војна.

Засега од Македонија имаат објавено две снимки – едната од Охридското езеро, другата од Скопје – и двете од 1934 година.