Видео

Одење по јаже на висина од 200 метри – вртоглав адреналински потфат

На висина од 200 метри, одејќи врз јаже оптегнато на фамозната швајцарска Мовуазинската брана, каде се снимани сцени од еден филм од серијалот за тајниот агент Џејмс Бонд, 21-годишниот Џулијан Митермајер изведе епски адреналински потфат во висинско одење по јаже (highline).

Џулијан изоде 224 должински метри по јаже оптегнато на вртоглава висина од 200 метри во 2014 година.

Advertisements
To Top