Од денес почнува со работа најскапата патарина во Македонија


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Од денес, 26.08.2019 со почеток во 07:00 ч ќе започне со работа наплатната станица Гевгелија, соопшти синоќа АМСМ.

На патарината кај Смоквица ќе има 10 наплатни рампи, пет кон Гевгелија и соседна Грција и исто толку кон Скопје. Ставањето во функција на ова патарина се случува откако ЈП „Државни патишта“ го изгради споредниот пат до Гевгелија за жителите од околните села.

Според ценовникот на Јавното претпријатие за државни патишта – ЈПДП, цената за возила од Б категорија со две осовини ќе изнесува 100 денари додека при готовинско плаќање во евра таа ќе изнесува 2 евра.