Од денес две нови линии во оптек од скопскиот аеродром

Авиопревозникот „Виз Ер“ од денес пушта во оптек две нови авио линии од скопскиот аеродром.

Два пати неделно ќе се патува до Баден-Баден, секој вторник и сабота, а исто така два пати неделно во среда и недела ќе има лет и до Бремен. Првиот лет за Бремен од скопскиот аеродром е планиран за утре во 11:50 часот.

Со овие две дестинации, скопскиот аеродром директно е поврзан со вкупно 39 дестинации кон кои летаат 13 авиокомпании. Двете нови авиолинии од скопскиот аеродром, како и новите авиолинии од охридскиот аеродром се дел од договорот за финансиска поддршка што Владата го потпиша со авиокомпанијата „Виз ер“.