Објавени првите 30 кандидати и кандидатки за градоначалници од СДСМ


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Претседателот на СДСМ, Зоран Заев влера на прес конференција ги објави дел од кандидатите за градоначалници на претстојните локални избори.

Тој истакна дека поднесени биле 630 кандидатури за градоначалници и 5000 кандидати за советници. Потврди дека Петре Шилегов пак ќе се трка за главниот град.

Перо Костадинов – Валандово
Миликие Халими – Арачиново
Благојче Шапов – Богданци
Зоран Зимбаков – Босилово
Велимир Смилевски – Бутел
Марјан Јанев – Василево
Сашо Јанковски – Вевчани
Ивица Димитров – Виница
Роберт Бешовски – Градско
Горан Трајковски – Делчево
Лазе Петров – Демир Капија
Анго Ангов – Дојран
Борче Гиевски за Зелениково
Јордан Насев – Карбинци
Филип Темелковски – Кисела Вода
Благојче Илиев – Конче
Томе Христовски – Крушево
Аце Велковски – Лозово
Медат Куртовски – Маврово и Ростуше
Љубе Кузмановски – Новаци
Костадин Ѓорѓиевски – Охрид
Елизабета Зелениковска – Петровец
Славчо Пандурски – Пехчево
Драган Анастасов – Пробиштип
Живко Гошаревски – Ресен
Стојан Николов – Росоман
Жаклина Јовановска – Старо Нагоричане
Горан Стојановски – Чашка
Сашко Николов – Штип
Петре Шилегов – Град Скопје

Заев рече дека сите имиња ќе бидат познати до крајот на август, бидејќи за некои општини внатрепартиските процедури за избор сѐ уште се во тек.