Објавена досега непозната снимка од откривањето на остатоците од Титаник


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Претходно никогаш објавена снимка од првичното откривање на остатоците од славниот потонат брод Титаник најпосле е достапна за јавноста.

Снимката е направена во 1986 година, за време на нуркачката експедиција која ги направи првите кадри од остатоците од трупот на Титаник на океанското дно.

Остатоците од Титаник, кој потона во 1912 година на своето прво патување од Саутемптон кон Њујорк при што загинаа над 1.500 лица, се наоѓаат на длабочина од околу 4.000 метри, на оддалеченост од околу 750 километри од Њуфаундленд, Канада. Трупот од бродот при потонувањето е раскршен на два дела.