Обештетување од 9.000 евра за семејствата на настраданите и по 4.500 евра за повредените во автобуската несреќа

Патничкиот автобус кој се преврти кај селото Ласкарци при што загинаа 15 лица бил осигуран, па псигурителната компанија „Еуросиг” потврди дека повредените патници и семејствата на загинатите ќе добијат соодветни оштети.

За повредените ќе се исплатат по 4.500 евра, а за семејствата на настраданите до 9.000 евра. Оштетата ќе се врши според возраста и случаите, според законските прописи.