Новите трендови во СЕКСОТ земаат замав: Аватарското водење љубов ги излуди ПАРОВИТЕ НИЗ СВЕТОТ


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


И трендовите во сексот се во чекор со техолошките достигнувања. Тоа го докажува и најновиот подвиг, врзан со виртуелната реалност и 3Д принтерите.

Виртуелната реалност служи, имено, за гледање на некои видови на порнографски видео содржини, но самото искуство е малку напредно, но и многу побизарно. Освен очилата, можно е да купите цела „опрема“ потребна за виртуелен секс. Цената на пакетот кој може да се најде на пазарот е околу 800 долари, а според искуството на Ејли Вит, новинарка која го пробала сето ова, во пакетот се слушалки, очила и рачен контролер.

Еротските видео-материјали кои се прикажуваат во виртуелната реалност се снимени порано како „конвенционални порно-филмови“, но снимани со камера која снима дури 180 или 360 степени.

Кога човекот ги земе виртуелните очила, тој станува потполно насочен во сцената, а фигурата му е поставена во самиот центар на случувањата. По поставувањето на наочарите, доаѓа аватар кој твоето виртуелно тело го впушта во „жешки игри“.

Овој вид забава не е исклучиво само за една личност.

Освен „филмовите за возрасни“, можно е да играте и ВР интерактивни сексуални игри, од кои најпозната е „Fem domination“, во која виртуелното тело влегува за да биде потчинето од сексуални тортури на кои се изложени потчинетите ликови околу него. Станува збор за вид на „сајбесекс“, а истражувањето кое е спроведено во студиото „Лело“ покажува дека 2018. година ќе биде година на најсилни фузии на сексот и технологијата.