Апел до Американците: ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ КОРИСТЕТЕ ГИ САМО ЕДНАШ!


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


АТАЛАНТА – Американскиот центар за контрола и превенција од болести на својот сајт посветен на половите болести потсрти дека перзервативите се предвидени за еднократна употреба, јавува АП.

Здравствените работници констатирале дека е потребно да упатат ваква порака, бидејќи луѓето ги перат перзервативите или повторно ги користат, наместо да ги фрлат.

Наведено е дека перзервативите сепак имаат рок на траење. Центарот потсети и дека правилната употреба на перзервативите може да ја намали, но не и да ја елиминира опасноста од половите инфекции.