Спорт

Нова тактика: Слободен удар со три „живи ѕида“ – погледнете дали е успешна

Фудбалот никогаш не престанува да изненадува, а сега изненадување видовме во натпреварот на женските селекции на Италија и Малта.

Валентина Чернола од Италија изведе интересен и несекојдневен слободен удар против Малта во кој имаше поставено „три живи ѕида“.

Пред голманката на Малта стоеа три Италијанки, потоа четири репрезентативки на Малта кои го сочинуваа вообичаениот жив ѕид и уште четири Италијанки кои беа најблиску до топката.

Во моментот кога Чернола зема залет Италијанките се растрчаа во намера да ги збунат своите противнички. Погледнете како заврши оваа ситуација.

To Top