Нема лабаво кај Индијците: Срушени два нелегално изградени облакодери високи 103 метри (снимка)


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Со контролирана експлозија која траеше десет секунди индиските власти урнаа два незаконски изградени облакодери високи од 103 метри.

Ова се двете највисоки градежни објекти кои некогаш биле урнати во Индија, а уривањето на кулите со 850 ненаселени станови во близина на Њу Делхи граѓаните го следеле од околните покриви. Илјадници луѓе денеска добија наредба да ги напуштат своите станови во предградието на индиската престолнина Њу Делхи десет часа, пред да се урнат два незаконски изградени облакодери.