Не ви се допаѓа медитација? Обидете се со „свесно трчање“

Не ви се допаѓа медитација? Обидете се со „свесно трчање“

Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Сте се обиделе да медитирате повеќе од десет пати, но нешто едноставно нема да ви дозволи да останете целосно мирни повеќе од 10 минути…

Најдовме начин како да успеете! Станува збор за „свесно трчање“, односно медитација при трчање, што ќе се согласи со вашиот карактер, кој во никој случај не е мирен. Концептот на ова трчање е сличен на медитацијата во која го ублажувате стресот, го подобрувате спиењето и го изострувате фокусот и креативноста. Единствената разлика е во тоа што во новиот тип на „медитација“ нема да морате да седите или да лежите на едно место.

За да го вежбате, доволно е да трчате и да се потрудите целосно да го исчистите умот и да се фокусирате исклучиво на дишењето. Најдобро е да трчате без слушалки за да бидете сами со вашите мисли или да слушате медитативна, смирувачка музика која ќе направи да се чувствувате добро додека сте активни. Може да побарате помош и со апликации, како што е Nike Run Club, кој води медитации за трчање за да ви помогне да ја „отклучите“ внатрешната сила и мирот.

Да го балансирате умот и да се ослободите од стрес додека трчате и согорувате калории звучи како одличен план. Кога почнуваме?