Науката открива кој оргазам е подобар

Науката открива кој оргазам е подобар

Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Иако човештвото голем дел од својот живот го поминува во разговори за оргазмот, науката само неодамна почна сериозно да ги истражува…

Овој недостаток на истражување и подобро разбирање за сексуалниот врв, остави едно многу важно прашање без одговор: кој оргазам е подобар – машки или женски? Е, на среќа за нас, тимот на AsapSCIENCE се занимаваше со сите најнови истражувања и статистики на оваа тема, обидувајќи се да ни даде конечен одговор на дебатата стара векови.

Постојат бројни разлики помеѓу машкиот и женскиот оргазам, кога станува збор за фреквенција, интензитет и манифестација. Разбира се, сексот секогаш е нешто потполно субјективно и е ствар на личен вкус, но како што можете да видите во видеото подолу, постојат бројни изненадувачки сличности во биолошките механизми кои стојат зад оргазмот, независно од вашето гледиште на секс или сексуалност.