Научно објаснување како се вљубуваме


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Љубовта не само што е движечка енергија на човештвото и вечна инспирација на безброј уметнички дисциплини, туку е предмет на интерес и на науката која секогаш сака сè да докаже со факти и на научно ниво.

Кога се заљубуваме, во телото се случуваат хемиски промени кои резултираат со конкретни физички реакции. Погледнете го видеото за да дознаете зошто ви се заруменуваат образите и ви се потат дланките кога сте заљубени.