Нарко гулаб во затвор: Полицијата во Аргентина уби птица која му носеше дрога на затворениците


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Птицата на себе имала мал ранец со 44 таблети седатив, 7.5 грама марихуана и УСБ диск.

Аргентиснката полиција го уби гулабот писмоносец кој доставуваше дрога во затвор, наведе управата на затворот во градот Санта Роса.

Би-Би-Си пренесува дека полицајците откриле дека птицата на себе имала мал ранец со 44 табалети седатив, 7,5 грама мархуана и УСБ диск.

Тој начин на криумчарење и порано е забележан и се истражува, известува весникот Кларин.
Во тој весник е објавена сликата од мртвиот гулаб.

Аргентинската затворска управа во 2013 год. предупредила дека криумчарите користат гулаби кој прават 10 до 15 летови дневно.

Кларин наведува дека после истрагата од 2013 год. уапсени се тројца луѓе и запленети се 15 гулаби.

Порано оваа година во Кувајт е фатен гулаб кој носел 178 таблети дрога кетамин.