Вебкафе

Најжешката наставничка по математика ни доаѓа од Белорусија

Оксана Невеселаја

Младата Оксана Невеселаја го преплави интернетот откако нејзините ученици објавија видео на кое таа предава математика во средно училиште во Минск, Белорусија.

Откако беше објавено видеото стана интернет сензација и доби огромен број на прегледи. Оксана на друштвените мрежи доби повеќе од 170.000 следачи, и би можело да се појави во некое од најголемите списанија.

„Сакав да покажам дека сензуалноста и интелигенцијата одат заедно“, вели Оксана.

Според активноста на друштвените мрежи, по се изгледа дека ужива повеќе во кариера како модел отколку професор по математика.

 

To Top