Највисоката планинска колиба – дознајте каде се наоѓа


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


 Планинската колиба со необична кула се наоѓа на Алјаска. Првично куќата била изградена како планинска колиба со димензии 13 на 13 метри, за подоцна да се претвори во осумкатна градба.

28.4.dr.seuss-house2

Куќата кула е висока речиси 57 метри. Конструкцијата на ниво на подрум има скриен тунел за вонредни ситуации што води до сигурна соба.

28.4.dr.seuss-house1

28.4.dr.seuss-house3

Несекојдневниот дом е неверојатно стабилен, а во исто време изгледа нереално, магично и невозможно за изведување.

28.4.dr.seuss-house4

28.4.dr.seuss-house5

Сопственикот на куќата планира на врвот од кулата да постави телескоп и радио станица.