Најстариот активен тенисер на светот (снимка)

Украинскиот 998-годишен бегалец Леонид Станиславски е најстариот активен рекреативен тенисер на светот.

Можноста да размени удари на теренот со бившиот втор светски тениски рекет Агниецка Радванска беше остварување на неговиот спортски сон.