Најстарата личност на светот почина во 118. година од животот

Јапонката, Чијо Мијако која беше најстара личност на светот почина во својата 118. година.

Властите од Јапонија соопштија дека Мијако починала во неделата, а на барање на семејството не се наведени деталите во врска со нејзината смрт.

Родена е на 2. мај, 1901. година, а најстара личност на светот стана во април, по смртта, исто така на Јапонката, 117. година Наби Таџима.

Најстарата личност на светот сега повторно е Јапонка, 115. годишната Кане Танака, соопшти Министерството за здравство.

Најстариот маж на светот е Јапонецот, Масазо Нонако, кој во средата наполни 113. години.