Над 2.000 години старата тврдина Газиантепе уништена од фаталниот земјотрес кој ја погоди Турција


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Историската тврдина Газиантеп целосно е уништена во катастрофалниот земјотрес кој ја погоди Турција, објавија медиумите.

Тврдината е изградена пред речиси 2.200 години во времето на императорот Јустинијан, а нејзините градители не се познати.

Во тврдината се наоѓа и гробот на Мехмет Газали, една џамија и бања.