Моментот кога државниот секретар на Хрватска си даде оставка на пресконференција


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Министерката во хрватската Влада, Нада Мурганиќ, задолжена за демографска политика му даде збор на државниот секретар Марин Стрмота за да одговара на новинарски прашања.

Но, она што никој не го очекуваше, а најмалку министерката, беа критиките кои тој ги упати кон демографската политика и неспособноста на владата во која партиципираше и си поднесе оставка.