Модерните врски никогаш немале повеќе ПРЕДИЗВИЦИ: Како да се справите со основните препреки…?!

Да ја пронајдеме сродната душа не е едноставна работа и многу често пред таа среќна средба се случуваат бројни лоши кои сакаме да ги заборавиме.

Недоверба

Иако е тешко да имате потполна доверба треба да знаете дека таа е клучна за здрава и функционална врска. За жал, во денешната технолошка доба кога социјалните мрежи се огромен дел од нашиот живот, неверствата се присутни.

Мешање на љубовта и потребите

Откако започнете било каков љубовен однос, добро запрашајте се дали тука станува збор за можна љубов или исклучиво за потреба.

Зависност од социјални мрежи

Ако заедничкото време го минувате на телефоните, момент е тоа да го промените.

Финансиски проблеми

Во една рака парите не се најважната работа на светот, а од друга страна пак, се. На овој проблем морате да му пристапите зрело и одговорно.

Недоволно труд

Не е реткост партнерот по некое време да почнете да го земате здраво за готово. Тоа што сте влегле во врска не значи дека не треба да се трудите.

Различни приоритети

Обавезно редовно со партнерот разговарајте за плановите и целите во иднина. Бидејќи, ако мислењето и ставовите ви се разидуваат, различни ви се и животните патишта.

Страв од врзување

Кога врската ќе почне да ги брои годините, сфаќате дека постои голема можност со таа личност најверојатно да го минете цел живот заедно, што младите луѓе често ги плаши.

Недостаток на комуникација

Комуникацијата е клуч на секоја здрава врска. Време за разговор треба да имате секојдневно.

Опсесивно проверување на партнерот

И вашиот партнер и вие треба да имате време за себе и активности кои сакате да ги правите сами. Нема потреба од константно јавување и проверување бидејќи така би можеле да му здосадите на партнерот.