МКД и МК одат во историјата – НАТО го промени кодот за името на Македонија


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


НАТО кодот за името на нашата држава е сменет и сега, наместо МКД, стојат само две букви, НМ.

Оваа промена, како што дознава Нетпрес, била на барање на Грција, која побарала НАТО кодот за името на нашата држава, наместо MKD, да биде NMK или RNM.

За ова биле информирани и поренeшните министри на Министерството за одбрана, како и Министерството за одбрана, Никола Димитров и Радмила Шекеринска. Но, за тоа молчеле и не ја обелодениле оваа информација во јавноста, иако како држава сме биле официјално информирани.